Ida Dannewitz. Foto: Bildbyrån

Svenskdoldis topp tio i kombinationen

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin körde ur i det inledande störtloppet i superkombinationen i Altenmarkt-Zauchensee. Det blev ett favoritfall eftersom även Petra Vlhova körde ur. I skuggan av favoritfallet körde svenskan Ida Dannewitz, 20, in på nionde plats.

Det var personbästa för Dannewitz som tidigare bara kört två världscuptävlingar och då varit 23:a och 51:a.

Shiffrin fick ett slag och trycktes ut i banan och föll på en klassisk innerskida och kanade med i banan. Hon ställde sig sedan upp men insåg att dagen ändå var förstörd och bröt tävlingen. Vid den andra mellantiden var Shiffrin, som hade startnummer 21, tre hundradelar efter täten.

– Det var ett åkarmisstag och väldigt ovanligt att se, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg som hört att Shiffrin fruktar knäskador och utvecklat en försiktighetsteknik när fara uppstår.

– Hon har uppfunnit nästan en egen stil och är nästan alltid väldigt säker vilket gör att hon nästan aldrig hamnar i ytterlägen för att hon är rädd att göra illa knät, säger Wiberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mikaela Shiffrin körde ur i störtloppet och bröt kombinationen i Österrike. Foto: TT.

Samtidigt med att Shifrin stod och begrundade sitt öde i backen packade Petra Vlhova ihop sina grejer och gick från målfållan. Även slovakiskan körde ur och slalomdelen kommer att avgöras utan slalomgiganterna som slåss om segern i totalcupen.

Nu vann Federica Brignone knappt före Wendy Holdener.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer