• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter kritiken – Matts Olssons satsning backas upp av förbundet. Foto: TT

Skidförbundet stärker alpinsatsningen kring Matts Olsson

Publicerad

Matts Olsson levererade världscupseger och pallplatser. Samtidigt led han av att jobba med liten uppbackning, sett till andra ledande nationer – och kritiserade förbundsledningen. Nu agerar alpinsidan på skidförbundet. – Det kan man säga, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter till SVT Sport.

Storslalomåkaren Matts Olsson riktade kritik mot egna ledningen inför VM-året 2019 – med budskap om att uppbackningen runt egna satsningen var för dålig. Inför årets alpinsäsong har ledningen gått Olsson till mötes.

– Han har två tränare och en serviceman knuten till sig, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

Tidigare har Matts Olsson haft en tränare dedikerad för sin satsning. Efter kritiken går nu alpinledningen Matts Olsson till mötes.

Alpinchefen: ”Investering för att vinna tävlingar”

– Vi stärker upp kring Matts, och ger även utrymme för de yngre att ta del av resurserna. Det är både en investering i Matts, se till så han kan vinna tävlingar, men också en investering i de som ligger bakom, Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen, som båda förhoppningsvis ska slå igenom i storslalom.

– Mycket är för att stärka Matts möjligheter, men det hänger ihop med de andras möjligheter.

Matts Olsson har fyra pallplatser i världscupen, varav en seger. Han vann parallellstorslalomen i Alta Badia december 2017. Förra säsongen tog han pallplats i storslalom i Val d'Isère. Han ådrog sig en hjärnskakning på träning bara veckor innan hemma-VM i Åre.

Ledningen på herrsidan i alpina landslaget består idag av herrchefen Fredrik Kingstad. Ola Masdal är ny herrtränare knuten till André Myhrer. Masdal jobbade med Europacuplaget ifjol. Matts Olsson har Edda-Kristin Arnadottir och Walter Girardi som tränare.

Alpina världscupsäsongen inleds traditionsenligt med storslalom i Sölden, Österrike. SVT sänder, damer lördag 26:e oktober (0950/1250), herrar söndag 27:e oktober (0950/1250).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer