Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristoffer Jakobsen på rätt väg Foto: Bildbyrån Visa alla (2)
Visa alla (2)

Kristoffer Jakobsen på rätt väg

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen som inledde säsongen med två raka sjätteplatser har därefter haft svårt att plocka nya poäng i världscupen. Efter den fina starten har 25-åringen blivit utan poäng tills han slog till med en fin sjundeplats i Schladming.

– Jag höll ihop det bra, det var inte lätt men jag är ganska nöjd. Det strulade lite på start med knäskyddens remmar och grejer men det löste sig ändå, säger Jakobsen till SVT Sport.

Jakobsen som låg på elfteplats inför andra åket fick bättre fart på utrustningen i andra när han åkte upp sig fyra placeringar.

– Han håller ihop det riktigt bra, det här var precis vad han behövde, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Fortsatt tungt för Myhrer

André Myhrer som inte fick det att stämma i första åket försökte öka i andra men var ändå en bra bit efter. Med 22 åkare kvar på start kom Myhrer i mål på åttonde plats, 1.32 efter då ledande Clement Noel. Det blev till slut en 23:e plats för Myhrer. 

– Tråkigt att inte kunna avsluta på ett bättre sätt. Jag tycker att jag försöker i andra åket men tiden rinner iväg, säger Myhrer till SVT Sport och fortsätter:

Trots en mindre lyckad tävling var det ändå viktigt för Myhrer att ta sig i mål. Efter att ha nollat två tävlingar i rad trillade det idag in nya världscuppoäng på kontot. 

– Det är en Myhrer som inte alls är i närheten av någon form. Han får jobba vidare och analysera, det är ju en del tävlingar kvar, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Norsk seger genom Kristoffersen

Trots en stor miss efter bara några portar kunde Henrik Kristoffersen ta över ledningen. Norrmannen som låg tvåa inför andra åket stod för en osannolik avslutning när han kom i mål med grön skylt.

Marco Schwarz som hade ledningen efter första lyckades inte alls i andra och efter en tidig miss hamnade segerjublet istället i Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer