André Myhrer. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Myhrer långt efter i första åket

Uppdaterad
Publicerad
André Myhrer som missat andra åket två tävlingar på raken är ännu en gång illa ute. 37-åringen som gör sin sista säsong fick inte till första åket i Schladming.
– Just nu känner jag mig ganska besviken, säger Myhrer till SVT.

Myhrer som körde ur i Wengen misslyckades även när han var förste åkare ut i Kitzbühel. Ikväll fanns det chans till revansch när han gav sig ut i branten i Schladming. Svensken fick dock inte till det som han ville.

– Just nu känner jag mig ganska besviken hade hoppats på mycket mer än så här. Farten är inte där helt enkelt, får hoppas att det blir ett andra åk, säger André Myhrer till SVT Sport.

– Myhrer kommer en bit från käpparna och blir avvaktande. Han får inget riktigt flyt och får en hel del småsläpp på vägen ner, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Trots att Myhrer just nu är knappt två sekunder efter ledande Marco Schwarz tror expert Hellman på ett andra åk. En tydligt besviken Myhrer är inte lika hoppfull.

– Svårt att gå för en vinst i dag men vi får se vad som händer, säger Myhrer. 

Lossnade för Jakobsen

Kristoffer Jakobsen som också haft det tufft och som missade andrå åket senast i Kitzbühel fick till ett bättre första åk ikväll.

– Idag bestämde jag mig för att köra lite mer på gränsen. Det var en miss i början men jag är nöjd med insatsen. Jag tänkte att antingen så blir det en bra placering i första åket eller så åker jag ur, säger Jakobsen. 

– Det här är den stabila åkningen man vill se och nu får han utdelning också, säger Hellman efter att Jakobsen tagit sig in 1.43 efter Schwarz.

När över 30 åkare tagit sig ner ligger Jakobsen på elfteplats. Myhrer ser ut att klara sig vidare till andra åket.

Andra åket körs 20.30 i SVT24 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer