Hanna Aronsson Elfman Foto: Bildbyrån

Jätteåk av svenska talangen – näst bäst av alla

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åriga svenskan Hanna Aronsson Elfman var näst bäst av alla i andra slalomåket i amerikanska Killington. Det gjorde att hon klättrade hela 13 placeringar och slutade 15:e. Mikaela Shiffrin vann och tog sin 71:a världscupseger.

– Det var en tuff kamp idag. Jag är rätt så glad över mitt andra åk. Det är speciellt med tävlingar här, säger en rörd Shiffrin i TV6.

Svenskorna gjorde det bra i slalomtävlingen i Killington. Bäst av alla var Sara Hector som kom sexa, tre placeringar före Anna Swenn Larsson.

– Jag är så stolt att jag gör en så här bra tävling i dag. Helt sjukt kul, säger Hector.

Men det stora utropstecknet var 18-åringen Hanna Aronsson Elfman. Hon satte personbästa med sin 15:e plats och i det andra åket var det bra Shiffrin som var snabbare än henne.

Amerikanskan var tvåa inför det andra åket, men ledaren Petra Vlhova stod för en miss och därmed vann Shiffrin på hemmaplan. Trea bakom giganterna Shiffrin och Vlhova och schweiziskan Wendy Holdener.

26-åriga Shiffrin har nu bara 15 segrar upp till Ingemar Stenmarks rekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.