Foto: Billdbyrån

Slalomstjärnan Petra Vlhova knäskadad

Uppdaterad
Publicerad
I helgen körde Petra Vlhova ur i kombinationen. Nu kommer nästa bakslag för den slovakiska slalomstjärnan. Vlhova har ådragit sig en knäskada och måste vila minst 15 dagar, enligt uppgifter i slovakisk media.

Det är slovakiska tidningen Pravda som rapporterar att stjärnan skadat knäet och även publicerar en röntgenbild på skadan.

Petra Vlhovas italienska tränare Livio Magoni säger till Pravda att det handlar om en broskskada, som beräknas ta minst 15 dagar att läka.

Enligt sajten Ski Racing uppstod skadan under lördagens Super-G, men Vlhova valde ändå att äta smärtstillande och starta i söndagens slalom, där hon körde ur.

Nästa slalomhelg är 7-8 mars i tyska OfterSchwang. Vlhova leder slalomvärldscupen 20 poäng före Mikaela Shiffrin, som har tagit paus från tävlande av personliga skäl efter sin pappas hastiga bortgång. Det är ännu oklart när hon återvänder.

För Anna Swenn-Larsson, som för tillfället ligger femma i slalomcupen, innebär det att svenskans två huvudkonkurrenter just nu är borta från tävlande.

ARKIV: Här kör Vlhova ur (23/2 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
På väg mot seger – då kör Petra Vlhova ur

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer