Anja Pärson om sitt magiska hemma-VM 2007

Uppdaterad
Publicerad

Materialproblem och snökaos.

Det blev en speciell start på alpina hemma-VM i Åre för Anja Pärson, 2007.

Hör den tidigare alpina stjärnan berätta om ett mästerskap – som till sist blev en stor succé.

– Den vägg av jubel när jag skulle starta på super-G:n... den lyfte mig och nånstans tog jag in publiken hela vägen ner, säger Anja Pärson i SVT:s serie ”Som jag minns det”, där hon berättar om hemma-VM i Åre, 2007.

”Extremt stor dröm”

Pärson hade haft en motig säsong och inte vunnit någon tävling alls i världscupen inför mästerskapet.

Men väl framme på VM i Åre, blev det en stor succé för Anja Pärson som vann guld i de tre första tävlingarna hon ställde upp i: Super-G, superkombination och störtlopp.

– Vissa saker är någonting som man verkligen vill uppnå och att vinna VM-guld i alla discipliner var en extremt stor dröm. Det året, 2007, kände jag att det kanske var en av mina absolut bästa chanser att vinna ett störtlopp på VM. Något som ingen svensk hade gjort, säger Pärson.

Den svenska superstjärnan körde sedan dessvärre ur i storslalomen, men tog även ett brons i slalom och ytterligare en medalj genom ett silver i lagtävlingen.

Se hela mötet med Anja Pärson på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.