Stenmark och Pärson tror inte på svenska VM-medaljer

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga svenska VM-medaljer i Cortina.

Det slår de tidigare svenska alpina stjärnorna, Ingemark Stenmark och Anja Pärson fast.

– Det ser lite jobbigt ut, säger Pärson i VM-programmet ”Världsmästarna” som kommer att sändas på SVT under alpina VM.

Tillsammans har Ingemar Stenmark (4) och Anja Pärson (13) vunnit 17 VM-medaljer.

I dag inleds alpina-VM i Cortina, Italien och med bland de tävlande finns svenska åkare som var och en drömmer om att få en medalj hängd runt sin hals.

Men Anja Pärson tror att svenskarna får det svårt att knipa medaljer i Cortina.

– Det ser lite jobbigt ut. Hade inte Anna Swenn-Larsson brutit foten så absolut. Backen är nog inte Sara Hectors favorit i storslalom och på herrsidan kämpar de med formen, säger Pärson och fortsätter:

– Formen är hög i slalom på en snabb kille (Kristoffer Jakobsen), men han måste också hitta balansen i att ge och ta. Under VM här kör herrarna i en väldigt brant backe, vilket också talar emot svenskarna om man ser till hur deras favoriter av backprofiler ser ut.

Stenmark enig

På frågan hur många medaljer Pärson tror att det blir för de svenska alpina åkarna svarar hon:

– Tyvärr tror jag inte att det blir några medaljer för Sverige.

Ingemar Stenmark håller med:

– Jag tror inte heller på någon medalj. Men jag tror att Kristoffer Jakobsen kan överraska. Det skulle kunna bli medalj men då ska det mycket till.

Fotnot: Programmet ”Världsmästarna” kommer att sändas i Vinterstudion den 14 februari. Ett program där Sveriges alpina VM-guldmedaljörer träffas i ett unikt samtal om VM-guld, glädje, sorg och krascher. Se en trailer nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.