Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Felix Monsén i klippet ovan. Foto: SVT/TT

Suveränen Marco Odermatts kritik mot tävlingsprogrammet: ”Hoppas det är sista gången”

Uppdaterad
Publicerad

Marco Odermatt vann störtloppet i Wengen men segern överskuggades helt av vännen Aleksander Aamodt Kildes svåra krasch.

– Jag hoppas att det är sista gången och att vi aldrig igen kör tre race på raken, säger Odermatt.

Det var när kameran svepte förbi ledarstolen som schweizarens ord kunde uppfattas.

– Det är årets tuffaste lopp och vi behöver inte ha tre race här. Säkerheten och åkarnas hälsa måste prioriteras. Att se en vän krascha så där är tufft. Det är väldigt, väldigt tråkigt, säger Odermatt när han utvecklar sina tankar för norska Viaplay.

Schweizaren har 1 016 poäng i den totala världscupen att jämföra med tvåan Marco Schwarz som har 464. Schwarz har dock tävlat klart för säsongen efter skada. Fransmannen Cyprien Sarrazin är trea med 460 poäng och egentlig tvåa.

Varit på pallen i tolv av 13 tävlingar

Odermatt leder dessutom cuperna i super-G, störtlopp och storslalom efter att ha varit på pallen i tolv av 13 tävlingar och det talas om en mirakelsäsong så här långt.

I Wengens Lauberhorn-rennen vann Odermatt störtloppet i torsdags, blev tvåa i super-G:n i går och vann alltså störtloppet i dag. De fem första farttävlingarna ställdes in på grund av dåligt väder och nu försöker man köra ikapp programmet.

Under gårdagen kraschade den nyblivne pappan Alexis Pinturault, vinnare av den totala världscupen 2021, svårt och fördes till sjukhus med knä- och fotledsskador och säsongen är över.

– Det blir för mycket, de här klassikerna ger en oerhörd spänning. Det är tuffa störtlopp, och alla vill göra bra resultat och tar risker när det är utmanande, säger långtidsskadade Felix Monsén till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.