Sverige missade medalj i lagtävlingen

Uppdaterad
Publicerad
Sverige missade medalj i lagtävlingen. Laget föll i kvartsfinalen mot Schweiz.
– Jag kom inte hit för att åka ut i kvartsfinalen, säger Mattias Hargin.

Sverige fick en perfekt start på lagtävlingen. Åttondelsfinalen klarade laget av på ett övertygande sätt och vann tre av fyra heat. Sen väntade en tuff motståndare, Schweiz, i kvartsfinalen.

Sverige fick en mardrömsstart på kvartsfinalen när Anna Swenn Larsson gränslade och inte kunde fullfölja loppet. Men i nästa heat var det ombytta roller Daniel Yule föll och Mattias Hargin tog hem segern och kvitterade tiill 1-1. Frida Hansdotter vann sen sitt heat men i det fjärde heatet förlorade André Myhrer och Schweiz vann då kvartsfinalen och därmed missade Sverige chansen till medalj på hemmaplan i Åre.

– Det är jättetråkigt, kände mig laddad och att jag hade bra åkning i mig. Det känns väldigt tråkigt, säger Anna Swenn Larsson.

Hade det blivit spårigt i backen?

– Förhållandena var helt okej, jag tyckte inte det störde mig.

”Tyvärr räckte det inte hela vägen”

Även Frida Hansdotter var besviken efter tävlingen och tyckte att Sverige förtjänade mer.

– Det är såklart surt, alla fyra kör bra. Jag tyckte vi visade bra åkning, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Det var i alla fall härligt att få vinna mitt heat och få höra jublet här på hemmaplan, säger hon till SVT.

”Det här var min bästa chans”

Mattias Hargin vann sitt heat, men det räckte inte för att laget skulle vidare. Svensken var besviken efter förlusten i det som han ansåg var sin största medaljchans under VM.

– Jag kom inte hit för att åka ut i kvartsfinalen, det här var min enda chans på medalj också så det är lite surt. Det är tajta race och jag skulle nog säga att Schweiz har bästa laget här.

Ger du dig noll chanser i slalomen på söndag?

– Allt kan hända i slalom men ska man vara realistisk så har jag inte levererat några resultat den här säsongen. Jag har lagt extra fokus på lagtävlingen. Man får vara realistisk, men jag ska ge det ett gott försök. Allt kan hända i slalom, säger Hargin.

VM-guld till Schweiz

I finalen ställdes Österrike mot Schweiz. Och det blev en jämn match. Schweiz tog ledningen men Österrike vände till 2-1 och finalen avgjordes i sista heatet. Där blev det Schweiz som vart starkast. Ramon Zenhaeusern vann med 54 hundradelar och därmed vann schweizarna finalen på bättre tid totalt än Österrike. Zenhaeusern var en stor anledning till att Schweiz tog guld då han hade den bästa tiden i samtliga loppen i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer