Tredjeplatsen går nu till Federico Pellegrino. Foto: TT

Swenn-Larsson i slagläge inför andra åket

Uppdaterad
Publicerad

Det stod en femteplats på Anna-Swenn-Larssons resultatskylt efter det första slalomåket i Killington, USA. Ännu mer glädjande var att det bara är 0,38 fram till Mikaela Shiffriin som leder i sin favoritbacke.

– Hon ”sejfade” inför branten och hade en rundare linje än de snabbaste, säger Viaplays expert Jessica Lindell Vikarby om Swenn-Larssons åk.

Svenskan vinkade till kameran och såg glad ut efter sitt åk.

Mikaela Shiffrin, som hade en svag storslalomdag igår, har vunnit samtliga fem slalomtävlingar i världscupen som arrangerats i Kilington.

– Det var ett felfritt åk men det finns mer att plocka ut i tempo och driv, säger Lindell Vikarby om Shiffrins insats.

Sara Hector hade problem med tempot och var 1,61 efter i mål. Hon var sammanbiten efter målgång då hade tionde plats. Åket växte dock i styrka och Hector är elva efter det första åket. Även Hanna Aronsson Elfman får köra andra åket. Hon är 21:a efter första åket efter en grov miss i det övre flacka partiet.

Andra åket inleds klockan 19.00.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.