Swenn Larssons hyllning: ”Inte mycket som kan stoppa henne”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska alpinlandslaget har höjt sig enormt den här säsongen.

Mycket tack vare Sara Hectors framgångar.

– Sara är i en sådan jäkla form just nu, säger Anna Swenn Larsson till SVT Sport.

När Anna Swenn Larsson i dag gick i mål som trea i slalomen Kranjska Gora var det hennes första pallplats på nästan två år. Men det var också Sveriges sjunde pallplats i världscupen den här säsongen.

Förutom Swenn Larssons har Kristoffer Jakobsen tagit två stycken och Sara Hector fyra stycken.

– Det är jättekul att se Sara (Hector) och det är väldigt inspirerande. Det finns inte mycket som kan stoppa henne just nu, säger Anna Swenn Larsson.

Bakom Sara Hector och Anna Swenn Larsson har åkare som Charlotta Säfvenberg, 27, Hanna Aronsson Elfman, 19, Estelle Alphand, 26, och Lisa Hörnblad, 25, tagit poäng i den alpina världscupen.

Sju svenska pallplatser hittills

Sverige kommer från en historiskt tungt år ifjol där de gjorde sin resultatmässigt sämsta säsong på 47 år i världscupen då de gemensamt tog blott en pallplats. Men denna säsong har det alltså sett annorlunda ut.

– Det är fantastiskt att de nu bara radar upp pallplatserna. Kristoffer Jakobsen (två), Sara Hector (fyra) och nu Anna Swenn Larsson (en), säger Pernilla Wiberg.

Klipp: Succé för Anna Swenn Larsson – första pallen på två år

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.