Kristoffer Jakobsen åkte ur i Adelboden

Uppdaterad
Publicerad

Delad ledning i den totala världscupen i slalom.

Då hade Kristoffer Jakobsen chans att ta över ledningen, då Sebastian Foss Solevåg körde ur.

Men då gjorde svensken detsamma, bara meter från målgången slutade det hela i en krasch.

Kristoffer Jakobsen, Sverige, och Sebastian Foss Solevåg, Norge, hade delad ledning i den totala slalomvärldscupen inför söndagens tävling i schweiziska  Adelboden.

Och norrmannen var först ut men han körde ur, vilket öppnade för Jakobsen.

Men även han körde ur. Svensken var bra med i toppen men med några få portar kvar grenslade han och missade målgången.

– Jag tycker hela åkter var lite småstruligt och det var det för alla. Det var lite oroligt underlag och kändes struligt hela vägen. Tråkigt att bränna där på sista... I slalom kommer det alltid hända uråkningar. Det är bara acceptera det och gå vidare, säger han till SVT Sport.

Det var säsongens första uråkning för 27-åringen.

Den alpina världscupen är, som stora delar av samhället, drabbat av den ökade smittspridningen av covid-19. På damsidan har det svenska landslaget drabbats av flera positiva covid-fall, men Jakobsen är inte speciellt orolig för egen del.

– Jag har det ganska lugnt, jag är ett enmanslag. Det är bara jag som åker runt själv, jag bor i eget rum, äter middag själv och har inte direktkontakt med någon. Jag gör testerna som krävs för racen men jag är inte så exponerad, säger han.

Jätteskrällen

Vann gjorde österrikaren Johannes Strolz framför landsmannen Manuel Feller och tysken Linus Strasser. Strolz gjorde ett starkt första åk då han med startnummer 38 tog sig in på en femte plats.

Även i det andra åket levererade han. Ingen rådde på österrikarens tid och han tog karriärens första världscupseger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.