Kristoffer Jakobsen: ”Ska försöka gå för att vinna ett race”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen, 27, har varit på pallen i båda av de två världscuptävlingarna i slalom som har fullföljts den här säsongen. Men han är inte nöjd där.

– Tanken är att jag ska försöka gå för att vinna ett race och verkligen ge det en chans, säger han till SVT Sport.

Det blev aldrig någon hel tävling i Zagreb på grund av vädret. I helgen väntar först storslalom på lördag och sedan slalom på söndag i schweiziska Adelboden.

– Jag har har haft bra träning och bra uppladdning. Jag har inte tappat formen. Jag gjorde inte mig själv rättvisa i Zagreb. Med förhållandena som var där så var det omöjligt att göra något riktigt bra. Jag tycker jag har en bra form, säger Kristoffer Jakobsen.

Jakobsen har tidigare haft problem med att göra två bra åk, men den här säsongen har han visat upp en annan stabilitet. Han tror dessutom att det finns mer att ge.

– Om det skulle fortsätta att jag är topp 10 flera tävlingar i rad så är tanken att jag ska försöka gå för att vinna ett race och verkligen ge det en chans. Jag har försökt hålla mig i styr och inte åka på chans, istället åka på max utan att riskera. Men jag känner att det fortsätter det så pass bra så måste man våga riskera lite och eventuellt riskera en uråkning, säger han.

Men det blir nog inte i den svåra backen i Adelboden som chansingen kommer. Han har tidigare nämnt att han ska släppa på rejält i Schladming, strax innan OS i Peking.

– Jag upplever att jag har kontroll för det mesta och det är fortfarande målsättningen, att hålla det kontrollerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.