Lara Gut-Behrami tog sin tredje raka seger i super-G när hon vann i Garmisch. Foto: TT

Tredje raka super-G-vinsten för Gut-Behrami

Uppdaterad
Publicerad

Formstarka Lara Gut-Behrami vann sin tredje raka super-G när hon tog hem Garmisch-Partenkirchens tävling i den gamla OS-orten.

– För några månader var det folk som undrade om jag någonsin skulle kunna vinna igen.Nu fråga folk om jag kan vinna den totala världscupen. Det visar hur fort det kan ändra sig inom idrotten, säger 29-åriga Gut-Behrami enligt AP.

Schweiziskan var jämn i början med den norska överraskningen Kajsa Vickhoff Lie som väntade i ledarstolen i målfållan men drygade ut rejält på slutet och var 0,68 före i mål och knöt näven i en uppskattande gest.

I de fyra senaste tävlingarna som är en blandning av super-G, storslalom och störtlopp har Gut-Behrami varit på pallen och avancerar till andra plats i totalcupen efter att ha gått förbi Michelle Gisin som inte var med i dag. Petra Vlhova, tia i dag, leder totalen.

Mellan 2018 och 2020 vann Gut-Behrami ingenting.

Ny super-G i samma backe i morgon

– Hon gick även tufft i de övre hangen och prickade ett av hoppen väldigt bra. Det bara flyter ifrån med den teknik och form hon har just nu, säger SVT:s expert Tobias Hellman om Gut-Behramis insats.

22-åriga Lie belönades med ta sin första pallplats i karriären med att bli tvåa.

Svenskorna hade en tung dag. Lin Ivarsson blev 40:e av 44 som tog sig i mål. Estelle Alphand var bland de åtta som bröt tävlingen. 

I morgon är det en ny super-G-tävling i samma backe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.