Foto: TT

Wiberg: ”Medalj ska Sverige ha”

Publicerad

I eftermiddag inleds Sveriges medaljjakt under alpina VM på riktigt då lagtävlingen avgörs.
SVT Sports expert Pernilla Wiberg, som själv ska tävla i legendartävlingen på kvällen, tror stenhårt på det svenska laget.

Efter fartgrenarna, och kombinationen, är det dags för lagtävlingen i parallellslalom. Sverige ställer upp med bästa tänkbara lag, André Myhrer och Mattias Hargin, samt Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson.

– Medalj ska Sverige ha, absolut. Och André Myhrer har gått längre än så, han vill ha den medalj Sverige aldrig tagit, guld, säger Pernilla Wiberg inför tävlingen som startar 15.30.

Sverige inleder mot Kanada, och lär sedan få möta Schweiz:

– Om vi utgår ifrån att Sverige klarar av Kanada blir det tufft mot Schweiz. Men har man publiken i ryggen borde det också gå bra, menar Pernilla Wiberg som också gladde sig åt fransmannen Alexis Pinturaults kombinations-guld på måndagen:

– Han har ju varit lite av ”Mr. Kombination” de senaste åren och dominerat i världscupen i fem år. Så det kändes bra att han fick sitt första individuella guld.

Förutom lagtävlingen i parallellslalom på eftermiddagen är det legendartävling senare på kvällen. Med bland andra Ingemar Stenmark, Anja Pärson, och Pernilla Wiberg:

– Missa inte den tävlingen! Visst, jag har åkt skidor, men inte med portar. Vi kan väl säga att jag vilat mig i form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer