Worley visade att hon kan vinna igen – första vinsten på över två år

Uppdaterad
Publicerad

Tessa Worley tog i dag sin 14:e världscupseger i storslalom i Kronplatz, Italien. Den 31-åriga fransyskan hade väntat i över två år sedan senaste segern:

– En del av mig trodde att det kanske var över, säger Worley.

Worley bara skrattade av glädje efter vinsten, som hon börjat tvivla på var möjlig.

– En del av mig trodde att jag fortfarande hade det i mig att vinna tävlingar medan en annan del trodde att det kanske var över med segrar för mig, säger Worley i SVT:s sändning och gläds åt att efter så lång väntan kunna vinna den sista storslalomen före VM.

– Jag har väntat så länge och så kommer den här segern precis före VM, det kanske inte betyder något men jag börjar närma mig toppformen, ler Worley.

Första vinsten redan på Anja Pärsons tid

Worley har tagit alla sina världscupsegrar i storslalom och tog den första vinsten redan på Anja Pärsons tid i Aspen 2008. Den näst senaste vinsten kom i Sölden i oktober 2018.

– Vilken härlig temporytm hon har i åkningen. Det var många som försökte men det var Worley som satte det, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Worley var dock bara näst snabbast i andra åket som sensationellt vanns av polskan Maryna Gasienica-Daniel som slutade elva, placeringen efter Sara Hector.

Ett fall framåt för Hector

Sara Hector fick ett lyckat besked efter den tunga helgen i Kranjska Gora och slutade tia efter två stabila åk.

– Hon är tillbaka efter Kranjska Gora och visar att hon kan åka fin skidåkning. Sara visar att hon är på väg tillbaka efter den jobbiga helgen i Kranjska Gora, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

I Kranjska Goras första storslalom på lördagen var hon sista åkare i mål, nästan åtta sekunder efter täten. Dagen efter var hon över fem sekunder efter täten i det första åket och fick inte ens starta i andra.

Estelle Alphand låg 13:e efter det första åket men hade stora problem i andra och åkte ur men trampade sig upp i banan och slutade tolv sekunder bakom som 29:a om inte juryn har synpunkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.