Foto: TT

Äntligen fick Marco Schwarz vinna

Uppdaterad
Publicerad

I andra åket av herrarnas alpina kombination i Wengen i Schweiz gick svensken Alexander Köll ut först. I sin debut i världscupen i kombination var han snubblande nära att plocka hem sina första världscuppoäng men han fick nöja sig med att bli 32:a. Till slut fick Marco Schwarz äntligen vinna.

Fransmannen Victor Muffat-Jeandet såg ut att ta hem segern i alpin kombination, som på grund av dålig sikt kördes omvänt med slalom före störtloppet. Men sist ut, österrikaren Marco Schwarz, slog till med en riktig skräll och tog hem segern efter ett överraskande bra störtlopp.

Slalomspecialisten, som lett de två senaste slalomtävlingarna efter första åket men inte kommit i mål i andra, fick nu äntligen stiga högst upp på pallen. Det var Schwarz andra vinst i världscupen. Den första tog 23-åringen i Oslos parallellslalom på nyårsdagen.

Svensken Alexander Köll gjorde sin första världscupstart i alpin kombination, grenen som kan försvinna från mästerskap efter VM i åre i år.

28-åringen hade inga större missar men fick dock inte till någon riktig fullträff i störtloppet.

Felix Monsén körde ut i slalomen och kom därmed aldrig till start i störtloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.