Carli Lloyd, här mot Sverige, tränar för en NFL-karriär. Foto: Bildbyrån

Världsmästaren i fotboll drömmer om NFL

Uppdaterad
Publicerad

VM-mästaren Carli Lloyd håller drömmen om en NFL-karriär vid liv. Hon är inte heller rädd att spela mot män.

– Det är uppenbart att det 130-kilos män på linjen. Men det är på samma sätt som att ta ett straffskott. Du är inte orolig för målvakten, du är bara orolig för att sätta bollen bakom nätet, säger Carli Lloyd enligt Reuters.

Carli Lloyd, 37, var i somras med och vann VM-guld i fotboll med sitt USA. Sedan tidigare har hon vunnit OS-guld 2008 i Peking och 2012 i London. Och när The Guardian rankade fotbollsvärldens 100 bästa fotbollsspelare hamnade hon plats 42.

Tränat framgångsrikt

Nu tränar hon för en framtida NFL-karriär. Lloyd säger till Reuters att hon tränat framgångsrikt i kuddar och hjälm med fokus på upprepning och teknik.

Just nu är hennes fokus på sitt fjärde OS som avgörs i Tokyo i augusti. Samtidigt gör tidpunkten för OS möjligheten förverkliga sina drömmar om att bli den första kvinna som blir draftad av en NFL-klubb.

– OS är i augusti och försäsongen i amerikansk fotboll drar igång kring augusti. Vi får se, du vet aldrig, säger Carli Lloyd.

I augusti blev Carli Lloyd erbjuden att spela en träningsmatch med ett NFL-lag.

Det efter att hon på ett klipp sågs sparka iväg en boll över 50 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.