Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Tepper får böta över tre miljoner kronor efter utbrottet. Foto: X/Instagram

Carolina Panthers ägare David Tepper straffas av NFL – får böta över tre miljoner för kastad dricka

Uppdaterad
Publicerad

Dricka kan vara dyrt, men 300 000 dollar?

När sinnet rann på David Tepper, ägare till Carolina Panthers i den amerikanska fotbollens NFL-liga, kastade han iväg drickat han hade i sitt glas mot motståndarfans.

Nu har NFL utmätt straffet och priset för den slängda vätskan blir 300 000 dollar, motsvarande över tre miljoner svenska kronor.

Enligt NFL var Teppers uppförande, innehållet i ett glas ivägskickat ut från ägarsviten, oacceptabelt. Tepper har bett om ursäkt.

Straffet drabbar ingen fattig – Tepper är miljardär – men det kan kosta för honom att få ordning på laget, vars spel fick honom att tappa humöret. Sedan han köpte Panthers 2018 har det radat upp 67 förlorade matcher och bara vunnit 31. Det mesta som har kunnat gå snett har också gjort det – inte minst i form av misslyckade eller missade värvningar och spelaraffärer.

På sociala medier pratas det om händelsen och ägaren hånas och kritiseras för sitt agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.