Frusna åskådare under NFL-playoffmatchen mellan Kansas City och Miami som spelades i bitande kyla den 14 januari i år. Arkivbild. Foto: Reed Hoffmann/AP/TT

NFL-fans tvingades amputera efter kylig match

Uppdaterad
Publicerad

När NFL-laget Kansas City, som senare vann Super Bowl, besegrade Miami i en playoff-match i januari i år var det djupfryst – minus 20 grader – vid matchstart. Dessutom blåste iskalla vindar som gav en kyleffekt och temperatur som tidvis var minus 33 grader.

Trots den bistra kylan var många åskådare på plats men somliga av dem har nu fått betala ett högt pris för att se sitt lag.

Enligt sjukhuset Research Medical Center i Missouri har tolv personer, varav flera var på matchen mellan Miami och Kansas City, tvingats till amputation eftersom de förfrusit olika kroppsdelar. Mestadels är det fingrar och tår som opererats bort.

Sjukhuset uppger också att det troligen kommer att krävas fler amputationer de kommande veckorna i takt med att de förfrusnas skador ”utvecklas”.

KLIPP: Se när Kansas City tar hem årets Super Bowl (12 februari 2024)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Superstjärnan Patrick Mahomes fick jubla till slut – efter en förlängningsrysare. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.