Antonio Brown, här i Pittsburgh förra året. Foto: TT

NFL-stjärna hotar med strejk – efter hjälmbråk

Uppdaterad
Publicerad

NFL-stjärnan Antonio Brown, 31, har saknats under stora delar av Oakland Raiders försäsong.

Enligt ESPN handlar det om ett stort bråk gällande vilken modell på hjälmen spelaren får använda.

Brown uppges ha stormat ut från klubbens träningsanläggning i protest.

Wide receivern Antonio Brown har lämnat in ett klagomål till ligan eftersom han får inte använda den hjälm han vill ha. Modellen, som han använt under nästan hela sin karriär, är nämligen för gammal och inte tillåten längre av säkerhetsskäl.

Raiders har gett honom flera nya modeller att testa, men ingen har fallit i smaken.

Och enligt ESPN är missnöjet betydligt större än så. Brown har lämnat lagets försäsong och uppges ha sagt att han inte kommer tillbaka förrän han får använda sin favorithjälm, skriver sajten.

”Han frågade efter sin gamla hjälm men fick till svar att han behövde använda en tillåten modell, och visade då tydligt och högljutt sitt missnöje. Kort därpå så stormade han ut från anläggningen”, säger Mike Silver på NFL Network.

”Dagen därpå dök han upp som om ingenting hade hänt och använde den rätta hjälmen. Men veckan efter gick han ut på planen i sin gamla hjälm från Pittsburgh som han hade målat i Raiders silvriga och svarta design”.

Brady har också klagat

Enligt Mike Silver har Oakland haft stora problem med Antonio Brown som bland annat har kommit försent flera gånger, använt mobiltelefonen under möten och vägrat kommunicera med ledare i laget.

New England Patriots storstjärna Tom Brady är en annan spelare som har klagat på NFL:s nya strikta regler gällande hjälmarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.