NFL-spelaren donerar lön till mördad flickas familj. Foto: TT

NFL-spelarens fina gest – donerar lön till mördad flickas familj

Uppdaterad
Publicerad

NFL-spelaren i Houston Texas, DeAndre Hopkins, väljer att donera sin nästa matchlön, motsvarande 240 000 svenska kronor, till familjen till den sjuåring som för sex dagar sedan sköts ihjäl i just Houston.

– Det enda rätta var att ge tillbaks till dem som har det svårt, säger Deandre Hopkins till NFL.com.

Det var för sex dagar sedan som den sjuåriga flickan Jazmine sköts till döds när en man öppnade eld mot flickans familjs bil i Houston, Texas. Flickan ska enligt DN dött omgående.

Nu väljer NFL-spelaren i Houston Texas, DeAndre Hopkins, att stötta familjen och donerar sin nästa matchlön motsvarande 27.000 dollar, drygt 240 000 svenska kronor, till familjen.

– Det är hemskt att höra vad som har hänt. Staden Houston har alltid stöttat mig och mitt lag så jag kände att det var det enda rätta att ge tillbaks till dem som är nere, säger Deandre Hopkins till NFL.com.

”Kan inte ge henne livet tillbaka”

– Vad jag kan göra är egentligen ingenting. Det kan inte ge någon livet tillbaka, fortsätter han.

Pengarna ska gå till att stötta familjen. Hopkins skriver så här på sin Instagram:

– När jag ser Jazmines ansikte ser jag min egen dotter. Jag ger bort min slutspelscheck den här helgen för att hjälpa familjen med begravningskostnader och för att hjälpa polisen med att dra den här mannen inför rättvisa. Jag spelar för din skull, Jazmine, säger Hopkins.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.