Även inför Tottenhams senaste CL-möte med PSV var Wembleys skick ifrågasatt. Foto: Bildbyrån

Wembley i dåligt skick – CL-match spelas ändå

Uppdaterad
Publicerad

Trots att planen lämnar mycket att önska för spelarna kommer morgondagens Champions League-möte mellan Tottenham och Inter spelas på Wembley, det meddelar Uefa.

Wembleys gräs har blivit rejält slitet den senaste månaden. En NFL-match, två landskamper och samtliga av Tottenhams hemmamatcher de senaste fyra veckorna har fått fans och spelare att ifrågasätta om den är spelduglig till morgondagens Champions League-möte mellan Londonlaget och Inter.

Nu meddelar Uefa att matchen kommer att spelas på Wembley som planerat. Enligt nyhetsbyrån Reuters är Uefa inte nöjda med planens skick, som på vissa ställen liknar en lergrop, men att matchen ändå kommer att spelas.

”Matchens spelbarhet är inte äventyrad”, skriver en talesperson i ett mail till Reuters.

Tottenham är pressade att vinna för att nå slutspelet i Champions League. Inter ligger tvåa i gruppen, tre poäng före ”Spurs”. Leder gör spanska Barcelona.

Londonklubben spelar just nu på nationalarenan Wembley i väntan på att dess nya arena byggs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.