Washingtons NFL-lag heter numera Washington Commanders. Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Nya namnet på Washingtons NFL-lag: Commanders

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte bara Frölunda som i dag presenterade sitt nya klubbmärke.

Även Washingtons NFL-lag gjorde det.

Samtidigt som de presenterade sitt nya namn: Commanders.

– Vi vill hylla våra lokala rötter och det som det innebär att representera landets huvudstad, säger klubbens delägare Dan Snyder.

Frölundas indiansymbol har vållat debatt och i september 2020 fattade klubben ett beslut om att byta loggan. På onsdagen presenterades det nya klubbmärket.

Men det var inte det enda nya klubbmärket som presenterades i dag.

”Hylla våra tidigare traditioner”

Washingtons lag i den amerikanska fotbollsligan, NFL, bytte nämligen namn och klubbmärke sommaren 2020, då namnet Redskins uppfattades som nedsättande för den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Därefter har de hetat Washington Football Team, i väntat på ett nytt, permanent namn. Och det blev alltså presenterat i dag.

Laget kommer framöver att heta Washington Commanders, alltså Washington Befälhavare på svenska.

– När vi startar vår 90:e säsong så är det viktigt för vår organisation och supportrar att hylla våra tidigare traditioner, historia, arv och de storheter som kom före oss, säger föreningens delägare Dan Snyder, på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.