Patriots tar hem segern i Super Bowl

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska fotbollen har fått sitt mästarlag när Super Bowl avgjordes på söndagen i Atlanta. Favorittippade New England Patriots besegrar LA Rams efter en jämn och poängfattig match som slutade 13-3. Quarterbacken Tom Brady, 41 fick lyfta segerbucklan för sjätte gången.

Årets Super Bowl var den 53:e i ordningen och spelades i Atlanta, inför omkring 73 000 åskådare.

Inledningen blev avvaktande och båda lagen satsade på defensiven, med ett övervägande spelinnehav för Patriots. Först i andra perioden lyckades New Englands Stephen Gostkowski få till ett sparkmål från 42 yard, efter att ha misslyckats med en spark från 46 yardslinjen i den första perioden.

Kämpade för att komma ikapp

Det blev de enda poängen och Patriots kunde gå till halvtidsvila med 3–0. Poängtorkan fortsatte in i tredje period, med en ynka kvittering av Rams. Det innebar att finalen efter tre perioder var den poängfattigaste i Super Bowl-historien, enligt ESPN.

Matchens första touchdown kom först i fjärde perioden, när New England drog ifrån till en 10–3-ledning, inklusive ett extrapoäng. Med 1,12 kvar punkterades matchen med ytterligare ett fieldgoal av Gostkowski.

Los Angeles Rams gjorde ett sista försök att komma i kapp, men en missad spark gjorde att matchen var över.

– Alla räknade ut oss från början av säsongen, från mitten av säsongen, men vi är fortfarande här, säger tränaren Bill Belichick som svar på de olyckskorpar som kraxat om att Patriots era skulle vara över.

Maroon 5 underhöll i pausvilan

Det uppmärksammade halvtidsnumret stod Maroon 5 för som hade med sig rapparen Travis Scott. De delade en eldsprutande scen formad som ett M.

Årets uppladdning har mötts av kontroverser och uppmaningar om bojkott, och flera stjärnor rapporteras ha tackat nej för att visa sitt stöd för spelaren Colin Kaepernick, som varit klubblös sedan han protesterat mot rasism genom att knäböja när nationalsången spelats inför matchstarterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.