Jonna Borgström – regerande världsmästare i aquabike. Foto: Simon Palfrader

Tufft för VM-svenskor på Ibiza

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna i aquabike-VM fick en tuff start i premiären på Ibiza. Regerande världsmästaren Jonna Borgström lyckades bäst med en andraplats i det avslutande heatet i Ski Ladies GP1. Trefaldiga världsmästaren Emma-Nellie Örtendahl hade batteriproblem hela helgen.

– Det tar jag igen i nästa race. Den bra känslan i körningen är fortfarande där, säger Örtendahl till SVT.

Svenskorna fick se sig frånåkta av Jasmiin Ypraus som dominerade premiärtävlingen. Estländskan fick en drömstart med tre raka heatsegrar. I det avslutande heatet jagade Örtendahl Ypraus när olyckan var framme.

– Jag fick batteristrul och maskinen tvärstannade på fullgas. Jag trillade och hamnade på fel sida av en avgränsningsboj och därmed blev jag diskad, berättar Emma-Nellie som nådde en tredjeplats som bäst och är sexa i sammandraget.

Jonna Borgström inledde svagt men visade med andraplatsen i avslutande heatet att toppresultaten finns där. 24-åringen från Bohuslän ligger fyra i tabellen, 23 poäng bakom Ypraus.

Helgens svensk blev Samuel Johansson som ligger trea i den sittande klassen – Runabout GP1. Samuel tog en andraplats i första heatet och är tio poäng efter ledaren Marcus Jörgensen, Ungern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.