Erling Braut Håland har precis gjort 3-3 tre minuter efter sitt inhopp. Foto: Bildbyrån.

19-årige norske talangen Håland på sjukhus före Liverpoolmatchen

Uppdaterad
Publicerad

I går gjorde Salzburgs supertalang Erling Braut Håland mål mot Liverpool. 19-åringen hoppade in med 35 minuter kvar och spelade tiden ut – detta efter läkarorder.

– Det var nära att jag fick stanna hemma, säger Håland som gjort fyra mål på de två inledande matcherna i Champions League.

Håland, som fick sitt internationella genombrott med tre mål i CL-premiären mot Genk för två veckor sedan, fick lungbesvär och uppsökte läkare i Salzburg under måndagen.

– Jag var på sjukhuset för två dagar sedan och jag är verkligen glad över att jag kunde spela i en halvtimme. Ni kan inte ana hur glad jag är över att jag fick chansen att få starta på bänken, säger Håland till norska VG.

Efter bara tre minuter på planen höll sig 19-åringen framme och bredsidade in 3-3 och hade fullbordat en upphämtning från 0-3. Det höll inte inte utan Mohamed Salah gjorde slutresultatet 4-3 för Liverpool tio minuter senare.

”Jag blev liggande i sängen”

Håland hade en lång utläggning för den församlade pressen kring sina tankar:

– Du kan bara föreställa dig att en 19-åring från Bryne fick lungproblem i veckan bara dagar före en match mot Liverpool på Anfield. Du kan bara tänka dig vad som händer i hans huvud. Jag ville ju träna men kunde inte fick inte göra det. Jag blev liggande i sängen med mina tankar, säger Håland som haft lungproblem tidigare.

När han gick från Bryne till Molde 2017 var det också problem med lungorna.

Är du orolig för att lungproblemen ska dyka upp igen?

– Ingen kommentar, säger Håland som är tänkbar i den österrikiska ligamatchen mot Altach på lördag. Därefter väntar två landskamper i EM-kvalet mot Spanien och Rumänien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.