Mohamed Salah kramas om av lagkamrater efter hans första mål. Foto: Bildbyrån

Liverpool vann galen målfest mot Salzburg

Liverpool var på jakt efter första segern i Champions league, och tog den efter 4-3 mot Salzburg. Men enkelt blev det inte, laget tappade nämligen en 3-0 ledning innan Mohammed Salah kunde sätta matchavgörande 4-3 med 20 minuter kvar av matchen.

– Det var en tuff match, säger Sadio Mane.

Om det fanns något hopp från Salzburgfansen inför bortamatchen mot Liverpool så släcktes det fort. Redan efter drygt en halvtimmes spel så kunde Mohammed Salah sätta 3-0 med sitt 17:e mål i europaspel för Liverpool, vilket gör honom till fjärde bästa målskytten i klubbens historia när det kommer till spel i Europa. Men för att ta sig upp till förstaplatsen behöver han mer än dubbla sin målskörd. För upp till Steven Gerrard hann nämligen med att göra 41 mål för Liverpool.

Men Salzburg skulle göra matchen spännande, och tända det där hoppet för bortafansen. Bara tre minuter efter Salahs 3-0 mål kunde Hwang Hee-Chan reducera, och laget fick med sig välbehövlig energi i paus.

Salzburg kom tillbaka

I andra såg det till en början bra ut för Liverpool, men då kom raset. På fyra minuter så gjorde nämligen gästerna två mål. Först en reducering genom Takumi Minamino, och sedan var det dags för Erling Braut Håland att näta. Tre minuter efter att ha kommit in på planen så satte han sitt fjärde mål på sina två första matcher i Champions league, vilket endast tre spelare gjort tidigare.

Men då vaknade hemmalaget igen. Efter förlusten mot Napoli i första matchen så var laget inte redo att släppa fler poäng, och tryckte på rejält för att återta ledningen. Och till slut kom också målet. Efter en slarvig rensning från Salzburg så kunde Salah sätta sitt andra mål för matchen. Och den gången lyckades Liverpool hålla i ledningen, och vann med 4-3.

– Vi förtjänade att vinna, säger Sadio Mane till BT Sport.