Extra stöd till idrottsföreningar Foto: TT

32 miljoner i extra LOK-stöd till föreningar

Publicerad

Efter ett tungt år för landets idrottsföreningar har Riksidrottsstyrelsen beslutat sig för utöka sitt ekonomiska stöd – med 32 miljoner.

5 500 idrottsföreningar får dela på 32 miljoner kronor som betalas ut som extra lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för första halvåret 2020.

Totalt genomfördes 120 000 färre idrottsaktiviteter jämfört med tidigare år, en minskning motsvarande 8,3 procent, som en effekt av coronapandemin. Minskningen är störst inom kampsporten.

Corona och idrott

32 miljoner i extra LOK-stöd

Redan i våras beslutade Riksidrottsstyrelsen att man skulle göra extra fyllnadsutbetalningar, för att kompensera för inställda idrottsverksamheter.

– Det är mycket viktigt att föreningarna som redan har det tufft ekonomiskt inte också behöver lida för att de agerat ansvarsfullt och med minskad smittspridning i fokus. Här måste vi göra det vi kan från Riksidrottsförbundets sida för att underlätta för föreningarna att fortsätta göra rätt och ta kloka beslut utan att de ska tappa stöd, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet