Anders Larsson kommer inte fortsätta som SOK-ordförande Foto: Bildbyrån

Anders Larsson vill inte fortsätta som SOK-ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Anders Larsson har varit ordförande för Sveriges olympiska kommitté sedan Mats Årjes klev åt sidan i slutet av november. I dag meddelade Årjes att han avgår, men Larsson kommer inte att ställa upp då en ny ordförande ska väljas.

– Jag vill stanna kvar i ishockeyn, säger han till SVT Sport.

Det var i slutet av november som Mats Årjes, 56, klev åt sidan som ordförande för SOK då han åtalades för sexuellt ofredande.

Sedan dess har ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson varit tf ordförande, men då en ny ordförande ska väljas den 20 april kommer han inte ställa upp.

– Min hemvist är inom ishockeyn. Jag är ju Svenska ishockeyförbundets ordförande och jag blev också invald i det internationella förbundets styrelse nyligen. Så jag är helt inriktad på att fortsätta med ishockeyn, men naturligtvis finnas med i styrelsen i någon form. Det jag vill är att stanna kvar i ishockeyn. Jag är inte klar där, säger han.

Så här säger Larsson om Årjes beslut att avgå.

– Vi i SOK har största respekt för Mats Årjes beslut att avgå som ordförande. Vi har haft en bra dialog med honom och jag upplever det som klokt att han har tagit tid att fundera igenom saken och nu kommit fram till sitt beslut, säger han.

Hur ser du på Årjes beslut att avgå med tanke på att han befinner sig i en rättsprocess?

– Jag tycker att det vore fel och olämpligt av mig att recensera hans beslut. Men det känns bra att Mats har fattat ett beslut om det här. Dagens besked ger ju också våra medlemmar och vår valberedning gott om tid att bereda val av en ny ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.