André Pops, SVT Foto: SVT

André Pops

Uppdaterad
Publicerad

På plats på alpina VM i Schladming och längd-VM i Val di Fiemme

Namn: André Pops

Ålder: 40

Roll: Programledare alpint och längd

Antal VM: 4 alpina och 1 längd.

Bästa VM-minne: Alpina-VM i Åre med den iskalla inledningen med snöstorm och 30 minusgrader som sen vände helt när Anja var glödhet och körde hem 3 guld och 5 medaljer. Dessutom vann Patrik Järbyn en efterlängtad medalj på hemmaplan så det var ett mästerskap med starka känslor och stora svenska framgångar. Det var också första gången vi sände på ett sätt som liknar det som sen blev vinterstudion. Och när det gäller längd-VM så har jag bara varit på plats i Holmenkollen men det måste vara det bästa någonsin med den inramningen som var. Extra starka minnen därifrån har jag i samband med dom svenska sprintgulden och även avslutningen på damsidan där Therese Johaug bars fram av runt 50000 människor längs spåret på 3-milen.

Så många medaljer tar Sverige: I alpina-VM tippar jag på maximal utdelning och att Sverige tar två medaljer och i längd-VM blir det fem eller sex svenska medaljer.

VM-kung: Aksel Lund Svindal och Petter Northug

VM-drottning: Tina Maze och Marit Björgen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.