Här är SVT Sports VM-trupp

Uppdaterad
Publicerad

Så tippar våra utsända om VM-månaden februari – bästa minnen, antal medaljer, VM-kungar och drottningar.

Nu är det äntligen dags för vinterns idrottsliga höjdpunkt. Under mindre än en månads tid sänds samtliga VM-tävlingar i alpint, skidskytte och längdskidåkning med stjärnor som Charlotte Kalla, André Myhrer och Björn Ferry.

Vinterstudion flyttar ut i Europa och sänder från VM-orterna Schladming, Val di Fiemme och Nove Mesto i SVT:s hittills största satsning på vinteridrottens världsmästerskap. Flera av våra största stjärnor finns med som experter.

Här till höger kan du kolla in hur våra experter, programledare, kommentatorer och reportrar tippar VM.

Fokus på slalomtävlingarna

Alpina VM i Schladming, Österrike avgörs 5-17/2. I studion finns André Pops och Pernilla Wiberg. Tävlingarna kommenteras av Björn Fagerlind och Stig Strand. Extra fokus läggs på den avslutande helgen då slalomtävlingarna avgörs med svenska medaljchanser. Då medverkar även Anja Pärson.

VM i skidskytte avgörs i Nove Mesto, Tjeckien 7-17/2. Programledare för sändningarna är Lotta Fahlberg som har Magdalena Forsberg vid sin sida. Tävlingarna kommenteras av Christer Ulfbåge och Kalle Grenemark.

Storsatsning på längd-VM

Skid-VM i Val di Fiemme, Italien avgörs 21/2-3/3. André Pops leder sändningarna med Per Elofsson och Jonas Karlsson i studion. Tävlingarna i längd kommenteras av Jacob Hård och Anders Blomquist och backhoppning kommenteras av Peter Jonsson och Fredrik Balkåsen. Yvette Hermundstad möter idrottarna i den mixade zonen.

Den stora kulmen för sändningarna blir 3 mars då VM-månaden avslutas med femmilen och Vasaloppet. Sammanlagt sänds över 120 timmar direkt från mästerskapen. Allt visas även live i SVT Play.

Under hela VM-perioden förlängs Sportnytt kl 22.00 med en kvart och slutar 22.30 för att kunna sammanfatta det viktigaste från dagens VM-tävlingar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.