Foto: Micke Fransson/TT

Ny triumf för Thed Björk

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble premiärvinnaren Thed Björk fortsätter att dominera och tog hem det första STCC-heatet på ett regnigt Anderstorp. Fredrik Larsson, tvåa i det första heatet, tog hem segern i det andra.

Regerande mästaren Thed Björk startade i pole i det första heatet och kunde ohotat köra in som segrare före Fredrik Larsson och stallkamraten Fredrik Ekblom.

– Man visste inte vilket däck man skulle åka på men det blev klart när alla körde på regndäck, säger Björk till SVT Sport och fortsätter:

STCC 2015

– Jag försökte spara däcken in i det sista och så kastade jag handduken de två sista varven.

SVT:s expert Jonas Kruse är imponerad över Björks inledning av STCC-serien – tre segrar av tre möjliga.

– Just nu är allting perfekt i Thed Björks värld, han bygger mer och mer självförtroende.

Larsson: ”Underbart”

En revanschsugen Fredrik Larsson tog sedan hem det andra heatet efter en bra start. Fredrik Ekblom körde in som tvåa och Emma Kimiläinen som trea.

– Det känns bra. Jag var på rätt ställe vid rätt tidpunkt och hade speed i bilen. Jag kunde ta mig förbi och det är helt underbart, säger Larsson till SVT Sport.

Thed Björk slutade fyra i det andra heatet, något som SVT:s expert är glad över med tanke på fortsättningen av serien.

– Det är så viktigt att de andra kommer igång och plockar poäng på Thed Björk för annars kommer han dra ifrån och göra mästerskapet ointressant, säger Jonas Kruse.

Björk leder totalen 30 poäng före Larsson.

STÄLLNING STCC

1 Thed Björk Sve/Volvo 123 poäng                                     

2 Fredrik Larsson Sve/BMW  93

3 Fredrik Ekblom Sve/Volvo 91

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2015

Mer i ämnet