Bäckström: ”Jag tog ett piller”

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström berättade att han bara tog ett piller av det omtalade allergimedlet Zyrtec-D. Detta var tillräckligt för att ge utslag i dopningskontrollen.

Det var en dämpad Nicklas Bäckström som mötte ett stort pressuppbåd efter Washington Capitals träning.  Alla frågor var tvungna att ställas på engelska eftersom affären svällt och Washington vill kunna kontrollera den.

– Jag tog ett piller före matchen mot Slovenien på onsdagen, precis som jag alltid gjort i NHL och andra turneringar, sade Bäckström och berättade att han följde läkaren Björn Waldebäcks rekommendation.

OS i Sotji ishockey herrar

Men är du inte ansvarig för vad du stoppar i dig? frågade SVT:s Stefan Åsberg.

– Nästa fråga, sa Bäckström kort.

Han var var ännu ledsen och besviken att ha missat OS-finalen.

– Det har varit tuffa dagar. Missa OS-finalen ville man inte göra. Kanske inte får den chansen igen, funderade  Bäckström som nu lägger all energi på att hjälpa Washington till slutspel.

Tre Kronor-spelaren fick stöd av Washingtons tränare Adam Oates.

– Vi kommer hjälpa honom att ta sig igenom detta, sade Oates och berättade om medlet som han kallade för en ”förkylningsmedicin”.

– Alla tar det här, förtydligade Oates om Zyrtec-D.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet