Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bella Gulldén och Sabina Jacobsen tillbaka tillsammans

Bella Gulldén och Sabina Jacobsen spelade tillsammans – men föll mot Skuru

Uppdaterad
Publicerad

Två av svensk handbolls största spelare genom tiderna var på planen i samma klubblag.

Det räckte nästan till poäng för Lugi mot topplaget Skuru.

– Vi hade inte riktigt flytet, säger Lugis tränare Kenneth Andersson till Sydsvenskan.

Den rutinerade superduon Bella Gulldén och Sabina Jacobsen har återförenats för att försöka hålla kvar Lugi i högsta serien och de tidigare landslagsvännerna fick spela tillsammans igen under lördagen.

Det var nära att Gulldéns och Jacobsens lag lyckades ta poäng mot topplaget Skuru men det blev till sist förlust med 24-26 i en jämn match mot Nacka-klubben.

– Vi hade inte riktigt flytet i lägena från sex meter samtidigt som deras målvakt var bra, säger Lugis tränare Kenneth Andersson till Sydsvenskan.

Stjärnorna spelade

Tränaren är dock nöjd med att Bella Gulldén kunde spela några minuter trots sina skadeproblem samtidigt som nyförvärvet Sabina Jacobsen körde för fullt.

– Hon betyder mycket och hon kommer att betyda ännu mer framöver. Hon kommer nu att få sin första hela träningsvecka med oss sedan hon kom tillbaka, säger Kenneth Andersson.

Efter 17 omgångar ligger Lugi på tionde plats i SHE, med två poängs marginal ner till Kristianstad på nedflyttningsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.