Bengtsson fotskadad – lägger ner säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Hon har visat storform under de senaste veckorna.

Men nu är säsongen över för Angelica Bengtsson.

Därmed blir det ingen finnkamp för henne.

Angelica Bengtssons säsong är över. Den svenska EM-femman, som har visat storform under slutet av säsongen, har fortfarande problem med den fot som gjorde att hennes säsongsstart sköts upp och tävlar därför inte mer i år.  

– Det är lite samma sak nu så därför beslutade hon sig i går för att lägga ner säsongen, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till SVT Sport.    

Friidrott säsong 2014

”Problem med ryggen”

Därmed missar hon bland annat Finnkampen, som avgörs i Helsingfors nästa helg. Det gör även släggkastaren Marcus Johansson.

– Han hade problem med ryggen under EM och har lämnat återbud till Finnkampen, säger Torneklint.

Aregawi i Holland

Mer osäkert är det hur det blir med Abeba Aregawi, som efter DN-galan i går berättade att hon har problem med baksidan av låret och inte trodde att hon kan springa mer i år.

– Hon har åkt till Holland och kommer att få hjälp där. Hon har har varit väldigt trött i baksidan av låret ett tag. Så vi får se hur det blir. Hon ska göra allt hon kan för att kunna vara med i Diamond League-finalen i Zürich (nästa torsdag), och efter det får vi se hur det blir med Finnkampen, säger Karin Torneklint.

Aregawi leder Diamond League-racet just nu och prioriterar därmed Diamond League högre än Finnkampen.

– Så är det ju. Det här är det viktigaste loppet för henne i år, vid sidan av mästerskapet, säger Torneklint.

Sedan tidigare står det klart att både Alhaji Jeng och Isabellah Andersson missar Finnkampen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2014

Mer i ämnet