Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Björkman/Lindstedt i final

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Björkman och Robert Lindstedt är klara för dubbelfinal i Stockholm Open. De imponerade stort mot paret Santiago Gonzalez/Scott Lipsky och vann i raka set: 6-4, 6-4. –Det här är helt otroligt. Jag är nästan mållös, sägeren rörd Björkman till SVT Sport.

Björkman, som precis som ”Pim-Pim” Johansson gjort bejublad comeback i Stockholm Open, fick än en gång visa vilken högklassig dubbeltennis han kan spela.

– I både kropp och sinne känner jag mig som 20. Det är underbart att spela här i Kungliga tennishallen. Det går inte att spela dåligt, säger Björkman.

Stockholm Open 2013

– I dag kände vi oss väldigt heta från första början och vi spelade utan press.

”Lindstedt har höjt sig väldigt”

Lindstedt servade hem matchen och var det stora utropstecknet på banan. Han returnerade och servade nästan prickfritt hela matchen.

– Jag kom upp i en standard som till och med jag är nöjd med. Det händer inte så jävla ofta, säger Lindstedt och skrattar.

– Lindstedt har höjt sig väldigt från första omgången och Björkman har spelat mycket bra hela tiden, kommenterar SVT Sports expert Janne Gunnarsson. 

Förstaseedade paret väntar i final

I final väntar förstaseedade paret Aisam-Ul-Haq Uureshi, Pakistan, och Jean-Julien Rojer, Holland.

– Det blir ju ännu tuffare. Ligger ännu högre upp på rankingen så det blir ett riktigt test för oss, säger Lindstedt till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Open 2013

Mer i ämnet