Bröderna Sedin till VM

Scanpix
Foto: Scanpix
Tre Kronor får förstärkning i världsklass. Bröderna Sedin har bestämt sig för att ansluta till VM-laget – även lagkamraten Alexander Edler ansluter till truppen.

Daniel och Henrik Sedin har lämnat klartecken till VM-spel med Tre Kronor.

Tommy Boustedt, landslagschef, bekräftar att bröderna Sedin, och Alexander Edler, är helt klara för att delta i VM. Tre Kronor får därmed riktig vass förstärkning.

”Jättekul att få komma hem”

– Det är alltid speciellt att få spela i landslaget. Jag tror att vi kan ha en bra chans. Om det löser sig med förbundet och Vancouver Canucks så ska det bli jättekul att få komma hem och spela VM på hemmaplan, sade Daniel Sedin  tidigare under kvällen till Expressen då han berättade att bröderna tackar ja.

Tidningen uppger att bröderna tidigast kan flyga från Kanada på torsdag, och därmed kan de bli spelklara till Tre Kronors möte med Slovenien på lördag.

Även lagkamraten, backen Alexander Edler, kommer att ansluta. Det bekräftar landslagschef Tommy Boustedt.

Axelsson: ”Bara kul att de kommer”

Dick Axelsson är nöjd över att Sedinbröderna ansluter till laget.

– Två helt fantastiska spelare. De är jättevälkomna, jättekul. Alla är här för att vinna. Alla tycker bara att det är kul att de kommer, säger Axelsson till SVT Sport.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.