Foto: Bildbyrån

Danmarks drag inför VM-kvalet – målvakten gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks tidigare förstemålvakt Stina Lykke Petersen lade av i juni – men nu gör hon temporär comeback inför de avgörande VM-kvalmatcherna mot Kroatien och Sverige.

Danmark kämpar med att nå VM i Frankrike när matcher mot Kroatien och Sverige återstår. Just nu ligger de tvåa i gruppen på samma poäng som Sverige. Och nu får Danmark oväntad hjälp inför avgörandet. Den förra förstemålvakten Stina Lykke Petersen finns med i truppen och därmed gör comeback.

Stina Lykke Petersen har varit Danmarks förstemålvakt hittills i VM-kvalet, men efter landskampen mot Ungern den 12 juni tackade hon för sig, fram tills nu.

32-åriga Stina Lykke Petersen har gjort 81 landskamper för Danmark och spelade sin sista klubblagsmatch för Kolding den 12 juni, och hon är numera målvakstränare och ungdomsansvarig för klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.