Djurgården kommer att hedra den dödade supportern på söndag. Foto: Johan Nilsson/TT

Dödade supportern ska hedras av Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

På söndag spelar Djurgården sin första match sedan tragedin i Helsingborg.

Det kommer att märkas.

Den dödade supportern kommer då att hedras på flera sätt.

På söndag spelar Djurgården hemma på Tele2 Arena mot Halmstad. Det är både deras första hemmamatch för säsongen och lagets första match efter söndagens tragedi då en supporter dödades i Helsingborg.   

Det kommer att märkas på Tele2 Arena, berättar Djurgårdens press- och informationsansvarige Jonas Riedel.

Supporter död

– De exakta planerna håller vi på att diskutera, med hänsyn till framför allt familjen. Men det kommer att vara någon form av ceremoni innan. Det kommer att spelas i sorgeband och så vidare, säger han, och fortsätter:

Inleds med tyst minut

– Det kommer att vara ordentligt pådrag för det här, absolut.

Vilken form av ceremoni?

– Det kommer att inledas med en tyst minut och förmodligen, skulle jag gissa, någon form av tal. Vi sitter just nu och stämmer av allt. Men hockeyn hade ju en ceremoni, och det blir nånting liknande.

– Vi kommer att ha kondelansböcker på plats på arenan också. Det kommer att bli en hel del saker. Men de exakta planerna håller vi på att spika nu.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Supporter död

Mer i ämnet