Simon Forsström blev förste AIK-spelare att vinna på Europatouren. Foto: Bildbyrån

Doldissvensken gör ny succé på ”monstret”

Uppdaterad
Publicerad

Doldisen Simon Forsström är i delad ledning efter den första rundan av Europatouren i Hamburg efter 69 slag.

– Det är ett monster till bana där ute, säger Forsström.

Green Eagle-banan utanför Hamburg har ovanligt nog 73 slag som par och Forsström delar ledningen med hemmaspelaren Maximilian Kiefer.

– Jag är väldigt nöjd. Jag tyckte det var lurigt i vinden, det var verkligen blåsigt och många kastvindar så jag är väldigt nöjd med min insats. Det är ett monster till bana där ute och det gäller att undvika dubbelbogeys. Du kommer göra bogeys, förhoppningsvis gör du fler birdies, säger Forsström, som spelar för AIK golf, till DP World Tour, alltså Europatouren.

För drygt två veckor sedan blev Forsström känd för en större publik efter att han vann på Europatouren i Belgien, hans första seger kom som 34-åring.

– Då var det lite att nu får du tag i det här, du börjar bli gammal. På ett sätt var det lite sista chansen, sade han till SVT Sport då.

Till leaderboarden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Forsström tog i går sin första seger på Europatouren. Foto: Kristof van Accom/AFP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.