Markus Rosenberg efter poängtappet: ”Surt, såklart”

Malmö FF-Östersund var en uppvisning från hemmalaget i 71 minuter. Sedan kom Saman Ghoddos och förstörde Malmös fest på Stadion inför 13 211 i publiken. Matchen slutade 1-1.

– När vi har så många chanser är det extra surt, säger Markus Rosenberg.

Fotboll är sällan logiskt. Ett slitet uttryck men klart gångbart i mötet mellan Malmö FF och Östersund som slutade 1-1 efter ett sällan skådat fyrverkeri av missade målchanser från hemmalaget.

– Surt, såklart. Vi gör en riktigt bra insats och kontrollerar matchen fram till frisparken. Borde haft en 3-4-0. När vi är så aggressiva och vinner så många bollar högt upp, spelar så pass fin fotboll och har så många chanser är det extra surt, säger Markus Rosenberg.

Malmö FF började bäst och satte inledningsvis upp ett vansinnigt tempot som nästan gav utdelning direkt när lagets anfallare Alexander Jeremejeff kom fri. Men Östersunds målvakt Aly Keita svarade för en fin benparad.

Det var hemmalaget som dominerade den första halvleken och laget skapade ett flertal heta målchanser. Till slut skulle målet också komma då Markus Rosenberg tryckte in 1-0 efter Arnor Traustasons hörna. Det var Rosenbergs femte mål på fyra matcher.

Östersund, som kom till matchen med en stark bortaseger över Hammarby i bagaget, hade svårt att få igång något passningsspel och blev hårt pressat av ett vilt löpande Malmö.

Närmare än ett långskott över av Hosam Aiesh kom inte Östersund i den första halvleken.

Malmö rivstartade andra halvlek – men brände chanserna

I den andra halvleken var matchbilden än mer tydlig. Malmö FF körde fullständigt över ÖFK och skapade fyra-fem riktigt heta målchanser. Jeremejeff kom fri, Rieks nickade och Rosenberg hade ett skott i öppet läge, men Östersunds målvakt Aly Keita briljerade och redde ut stormen.

Som brukligt när ett lag missar målchanser straffar det sig åt andra hållet. Och mycket riktigt, från ingenstans knorrade Saman Ghoddos vackert in en frispark i matchens 72:a minut.

MFF försökte sedan men riktigt nära ett 2-1-mål kom inte Malmö FF sista kvarten.

– Vi tar med mycket, nästan hela matchen. Nu kommer det matcher var tredje, var fjärde dag. Det enda sköna är att vi är inne i en väldigt positiv fas även om vi inte tar tre poäng i dag, det är små detaljer som avgör en sådan här match, säger Markus Rosenberg.

Östersund är i och med det oavgjorda resultat obesegrat i sina senaste sex allsvenska matcher.