Foto: TV4

Efter hot-avstängningen: Här bryter Znarok mot reglerna

Uppdaterad
Publicerad

Oleg Znarok stängdes av från finalen efter bråket med Rikard Grönborg.
Han skulle inte heller få vara med i några ceremonier efter matchen.
Men det straffet brydde sig inte den ryske bossen märkvärt om...

Vid lunch i dag kom det internationella ishockeyförbundets dom efter det uppmärksammade bråket mellan Rysslands förbundskapten Oleg Znarok och Sveriges assistent Rikard Grönborg.

Znarok och Grönborg stängdes båda av från att medverka i finalerna. De skulle inte heller få medverka i några ceremonier efter matchen, skrev IIHF i sin dom.

Sprang ut på isen

Men det brydde sig inte Znarok om. Direkt efter matchen sprang han jublandes ut på isen. Han stod med det övriga laget när medaljerna delades ut, och när pokalen skulle lyftas var det Znarok som gjorde det, tillsammans med lagkaptenen Alexander Ovetjkin.

De ryska spelarna verkade uppskatta sin förbundskaptens beteende, då de jublandes lyfte upp honom i luften.

Under matchen var han också i allra högsta grad inolverad i coachningen, då han satt på läktaren och kommunicerade med sina kollegor i båset. Just detta ska dock ha varit tillåtit, enligt vad IIHF meddelade det finska TV-bolaget MTV.

– Jag tycker det är rätt att man inte får medverka vid coachningen, har Rysslands coach gjort det via länk hoppas jag att de blir bestraffade för det, säger SVT-experten Mikael Renberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ishockey-VM 2014

Mer i ämnet