Epoken Masarna är över

Uppdaterad
Publicerad

Masarna från Avesta är inte längre ett elitserielag i speedway. Masarna förlorade hemma mot Dackarna samtidigt som Smederna vann hemma mot Hammarby. I kampen om den sista slutspelsplatsen blev Indianerna vinnare trots storförlust.

Masarna har under de senaste nio säsongerna kört i högsta serien i speedway, krönt med SM-guld år 2000. Men nu får klubben börja om i allsvenskan. Regerande mästarna Dackarna vann med 52-43 trots att Hans Andersen inte kom till start.

-Den här matchen sammanfattade hela säsongen på ett bra sätt. Vi hade problem med våra motorer och det var inte alla i laget som levererade poäng, sade Masarnas Leigh Adams som med största sannolikhet lämnar klubben.

-På sikt kanske det är bra för klubben att börja om i en lägre serie, fortsatte han.

Samtidigt som Masarna förlorade vann Smederna hemma mot Hammarby med 49-47.

Wieslaw Jagus säkrade segern genom att komma tvåa i sista heatet. Smederna slutade därmed på 13 poäng i tabellen, två mer än Masarna.

Kampen om den sista slutspelsplatsen stod mellan Indianerna och Västervik. Indianerna hade två poäng upp inför sista omgången och det räckte eftersom båda lagen förlorade. Indianerna fick se sig rejält frånåkta, Vetlanda vann med 60-36.

-Första gången jag tyckt det var roligt att Piraterna vann en match, sade Indianernas veteran Henrik Gustafsson.

-Slutspel blir tufft men nu början vi om på noll och vi vet att vi är väldigt starka på hemmaplan. För att vi ska kunna lyckas gäller det också att vi åker någorlunda jämnt på bortaplan, fortsatte han.

Förra årets silvermedaljörer Västervik hade tagit Indianernas slutspelsplats vid seger hemma mot Piraterna. Men Västerviks lag var för ojämnt. Bara Tomasz Gollob och Bjarne Pedersen levererade poäng i den omfattning som kan krävas och Piraterna vann matchen med 51-45.

Redan klara seriesegrarna Lejonen besegrade Rospiggarna med 58-38.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.