Erik Skoglunds tillstånd har förbättrats och han har fått lämna intensiven. Foto: Bildbyrån

Erik Skoglund har fått lämna intensiven

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Erik Skoglunds tillstånd har förbättrats efter hjärnblödningen för tre veckor sedan. Han har nu flyttats från intensivvården.

– Han kommer nu att börja sin rehabilitering, skriver Skoglunds agent.

Skoglund, uppvuxen och bosatt i Nyköping fördes till Karolinska efter att ha blivit illamående under en träning den 9 december. Där upptäcktes en hjärnblödning som han opererades för innan han försattes i medicinsk koma.

Tio dagar senare, den 19 december, väcktes Skoglund ur den medicinska koman.

– Erik Skoglund har flyttats ut från intensivvården då hans tillstånd fortsätter att förbättras. Han kommer nu att börja sin rehabilitering, skriver team Sauerlands PR-ansvarige Edward Roff i ett pressmeddelande.

Nästa uppdatering kommer att ske från Skoglund

Nästa uttalande kring Skoglund kommer att vara från honom själv.

– Av respekt för Erik kommer vi inte att göra några ytterligare kommentarer kring hans tillstånd tills han är redo att göra det själv, skriver Sauerland.

Enligt boxningsförbundet är karriären över.

– Det är helt uteslutet. Det går inte att fortsätta att boxas efter att ha fått en så här allvarlig komplikation, sade förbundsläkaren Sanna Neselius till SVT i samband med olyckstillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.