Kajsa Kling. Foto: Bildbyrån

Nytt superåk av Kajsa Kling

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Kling gjorde ett superåk och blev tvåa i damernas Super-G, hennes första pallplats i karriären. – Det bästa som hänt mig.

Hon körde in 31 hundradelar efter vinnaren Tina Weirather från Lichtenstein.

– Jag dog när jag såg att jag var tvåa. Det är förstås det största som hänt mig men det kändes inte så bra i backen ändå, säger Kajsa Kling till SVT:s reporter Björn Nordling som är på plats i St- Mortiz.

Världscupen i alpint

–  Jag har blivit mycket mentalt starkare denna säsong. Jag blir nervös men det får vara där, det styr mig inte på samma sätt längre, fortsätter hon.

Verkligen ett OS-hopp

– Alla har dragit ned förväntningarna och pratat om en topp 20-placering men detta har legat och bubblat. Vi har väntat på det här, säger SVT Sports alpine expert Tobias Hellman.

Kling har under hösten stått för den ena succén efter den andra. Med flera topptio-placeringar och speciellt dagens andraplats visar hon att hon verkligen är i världstoppen för att stanna. Och även att hon är någon att hoppas på inför OS i Sotji i februari.

Jessica Lindell-Vikarby hade det däremot motigt i backen i St. Moritz. Hon var inte harmonisk i åkningen och åkte in 2,52 efter Wierather.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet