Patrik Ross vill inte ha ett tredje nordamerikanskt lag i World Cup of Hockey. Foto: SVT

Experten: ”Härligt när det avgörs i spelet”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports hockeyexpert Patrik Ross är positiv till den nya regelförändringen. Han hoppas att de tekniska spelarna gynnas. – Det känns skönare när det avgörs i spelet, säger han.

Från och med 26 december, från och med omgång 31, så blir förändringen verklighet. Sudden avgörs tre mot tre istället för fyra mot fyra. Patrik Ross gillar visserligen straffar, men ser fram emot de nya spelreglerna.

– Det är ett steg i rätt riktning och det kommer att gynna de skridskoskickliga spelarna. Personligen tycker jag att nya regler ska införas i början på säsongen, men just i det här fallet spelar det ingen roll. I det stora hela är det vettigt att det ska avgöras i tre mot tre, säger han.

SHL-slutspelet 2014

Och tillägger:

– Jag gillar straffar. Men det känns skönare när det avgörs i spelet och inte på straffar där någon blir uthängd. Det blir en extra krydda och jag tror att publiken kommer att gilla det de ser, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet