Skadedrabbat Leksand föll

Uppdaterad
Publicerad

Skadorna blev för mycket för Leksand. Linköping kunde vinna i Dalarna med 3-2 trots att de aldrig lyckades få spelet att stämma.

Hemmalaget började ändå bäst, Leksand gick upp till en 2-0 ledning i den första perioden, efter mål av Toni Kähkönen och den förra Linköpingsspelaren Linus Hultström. Men gästerna kom tillbaka och reducerade före paus.

Efter den första perioden gjorde Linköpingstränaren Roger Melin om i sina femmor. Han flyttade upp alla sina transatlantiska spelare i första femman. På det viset lyckades han sätta press på Leksand.

SHL-slutspelet 2014

Missade chanser

I den andra perioden lyckades Linköping vända matchen från 2-1 till en ledning på 3-2 inför nedsläpp i den sista. LHC:s mål gjordes av Broc Little, Oscar Sundh och Mattias Bäckman.

Leksand försökte gå till offensiv i slutet och etablerade press mot bortalagets målvakt Marcus Högberg. Och chanserna kom, men hemmaspelarna hade inte tillräcklig skärpa eller ork för att sätta kvitteringspucken i mål.

Hård matchning

Leksand är skadedrabbat. Nyckelspelare som David Åslin, Fabian Brunnström och Johan Ryno saknades. Hemmatränaren Andreas Appelgren hade inte ens fyra hela femmor att använda.

De många skadorna gjorde sig påminda för Leksand i den andra perioden. Hemmalagets viktigaste spelare matchades väldigt hårt.

Framförallt Toni Kähkönen, Mattias Ritola och Tomi Sallinen fick väldigt mycket speltid, medan juniorerna som tagits ut för att fylla skadeluckorna mest fick nöta bänk.

Viktiga poäng

Linköping tog viktiga poäng i jakten på en direktplats i slutspelet, medan Leksand fortsätter att kämpa under kvalstrecket.

För dalalaget gäller det nu att försöka rehabilitera sina skadade spelare. En ny viktig match väntar på lördag mot Färjestad. Linköping fortsätter sin jakt på slutspelsplatsen genom att möta de svenska mästarna Skellefteå hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet