Expertens kritik: ”Hrivik är en skugga av sig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Marek Hrivik är sex matcher in på återkomsten i Leksand.

Men det har inte varit en dans på rosor för slovaken.

– Han har inte alls kommit loss och är en skugga av sig själv, säger SVT Sports expert Jonas Andersson i Hockeykväll.

Det var en supervärvning som presenterades i februari. Efter en lång tid av rykten blev det officiellt att Marek Hrivik skulle återvända till Leksand.

Hrivik gjorde stor succé förra säsongen. Det blev 51 poäng, 14 mål och 37 assist, och Hrivik prisades med Guldhjälmen som går till SHL:s bäste spelare.

30-åringen fortsatte dock karriären i KHL och Torpedo Nizhny Novgorod. Men där gick det tyngre och efter OS i februari kom han tillbaka till Leksand.

Men på sex matcher står Hrivik noterades för endast två assist och har inte haft lika stor roll som förra säsongen. SVT Sports expert Jonas Andersson menar att han är långt ifrån samma nivå.

– Vi pratade om det för några veckor sedan att det inte är helt givet. Han kommer från en säsong i KHL som inte har varit så lyckad. Sen kommer han in i i en hierarki där han inte är given någonstans, även fast han vann Guldhjälmen förra året, säger Andersson.

Han fortsätter:

– Det har blivit en dålig utveckling så här långt. Han har inte alls kommit loss och är en skugga av sig själv. Men det finns ett slutspel och fler säsongen. Han är inte en helt annan spelare, men här och nu levererar han inte som han ska.

Se torsdagens avsnitt av Hockeykväll i SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.